logo

Lábfájdalmak


Érszűkület

ÉRSZŰKÜLET

 

Tünetek: Sötét elszíneződés, égető fájdalom a lábfejen, lábujjakban. Az érszűkület oxigényhiányos állapot, amit az erek belső falán képződő lerakódások okoznak. Súlyosabb esetben jelentős mértékű a szövetelhalás, amely a vérmérgezés veszélyét jelenti a szervezet számára. Az érszűkület esetében a „Zervital” oldatnak a fájdalomcsillapító, antibaktericid, antimikozid és regeneráló hatása együttesen érvényesül. A beteg fájdalmai már a kezelések megkezdésekor megszűnnek. A kezelések során a szövet károsodási folyamat lefékeződik, az elhalt és a sértetlen szövetek határán új, egészséges bőrszövet fejlődik ki.

 

Kezelés:

Sterilezés: Mindent megelőzően a beteg által használt lábbeliket kell sterilezni. A beteg papucsát, cipőit, stb. egy megfelelő méretű műanyag zsákba rakjuk és a zsákban a lábbelik mellé elhelyezünk egy textil tampont, amit előzőleg 1 dl formalinnal nedvesítettünk be, ezután a zsák nyitott részét bekötjük. A zárt zsákban 48 órán át hagyjuk a lábbeliket a formalin gőzében sterileződni. A két nap elteltével a lábbeliket kivesszük a zsákból és alaposan kiszellőztetjük. ( A sterilezés azért fontos, mert a gombásodás a lábbelikről visszafertőződést okozhat.)

Áztató fürdő: A kezelés céljára használatos „Zervital” oldatot (kb.35 C-fokon) melegítsük fel, majd egy alacsony peremű, tiszta tálba kiöntve – mindkét lábunkat az oldatba merítsük. Az áztatás időtartama alkalmanként 35, max. 40 perc. A kezeléseket másodnaponként kell megismételni mindaddig, amíg a kezelés célját el nem érjük. Az esetlegesen előforduló pörkök, szilárd maradványok eltávolításához vegyük igénybe szakorvos segítségét.

 

A szükséges kezelőszerek: „Zervital” oldat( 2-4 flakon).

1 db flakon 3400 Ft


Szeretnél egy ilyen weblapot teljesen ingyen?
Ez a weboldal a Nanoweb honlapszerkesztővel készült.
© Minden jog fenntartva.