logo

Lábfájdalmak


Megosztó gombok
Megosztás

Ízületi, és mozgásszervi

Tünetek: A gombák spórái és sejtmérgei a test minden részébe eljutnak, így az ízületeket is megtámadják. Az ízületek rugalmas állaga megváltozik, beszarusodik és merevvé válik, az ízületeket nedvesítő folyadék besűrűsödik, és így alkalmatlanná válik az eredeti funkció ellátására. Ezeknek a következménye, hogy a beteg minden mozgása fájdalommal jár, a porcszövetek folyamatosan erodálódnak, ez által a kóros folyamat egyre inkább elhatalmasodik. Egyes esetekben a sejtmérgek „becsapják” a szervezet immunrendszerét, és így az immunrendszer a saját ízületi szöveteket támadja.

 

Kezelés: Meg kell vizsgálni, hogy a beteg lábán van-e gombásodás, elszíneződés, bőrkeményedés a talpbőrön és a sarkakon, hólyagok, hámlás stb. Ha ilyet találunk, akkor a lábakon a gombamentesítő kezelést és az ízületek kezelését párhuzamosan, egy időben kell elvégezni.

 

Sterilezés: Mindent megelőzően a beteg által használt lábbeliket kell sterilezni. A beteg papucsát, cipőit, stb. egy megfelelő méretű műanyag zsákba rakjuk és a zsákban a lábbelik mellé elhelyezünk egy textil tampont, amit előzőleg 1 dl formalinnal nedvesítettünk be, ez után a zsák nyitott részét bekötjük. A zárt zsákban 48 órán át hagyjuk a lábbeliket a formalin gőzében sterileződni. A két nap elteltével a lábbeliket kivesszük a zsákból és alaposan kiszellőztetjük. ( A sterilezés azért fontos, mert a gombásodás s lábbelikről visszafertőződést okozhat.)

Áztató fürdő: A kezelés céljára használatos „Zervital” oldatot testhőmérsékletre melegítjük, majd egy alacsony peremű, tiszta tálba kiöntve – mindkét lábunkat az oldatba merítjük. Az áztatás időtartama alkalmanként 35 perc. A kezeléseket másodnaponként kell megismételni mindaddig, amíg a kezelés célját el nem érjük. Áztatás közben egy tampon, szivacs (lágy szőrű ecset) segítségével mindkét lábunkat folyamatosan combközépig nedvesítjük az oldattal. A kezelés végeztével az oldatot törlés nélkül kell hagyni megszáradni a bőrön. Az oldatot a kezelések közötti szünetben a tároló flakonba visszaöntve és lezárva kell tárolni, gyermekektől elzárt, hűvös helyen.

 

Meleg borogatás: Azokban az esetekben, amikor a bemerítő áztatás körülményes lenne (vállak, térdek, derék, hátgerinc stb.) meleg borogatást kell alkalmazni. A kezelés céljára használatos „Zervital” oldatot testhőmérsékletre melegítjük (kb. 35 C-fokra), majd egy alkalmas méretű tamponra annyit öntünk, amennyit a tampon felszívni képes. Az így nedvesített tampont vízhatlan fóliába kötve elhelyezzük a beteg testrészen és átkötéssel rögzítjük. Ezt a kétrétegű borogatást- célszerűen az éjszakai alvás idejére magunkon hagyjuk. A borogatást naponta megismételjük mindaddig, amíg a panaszok meg nem szűnnek.

 

A szükséges kezelőszerek: „Zervital” oldat (2-4 flakon

1 db flakon 3400 Ft

Üzenet (e-mail) küldése
E-mail cím:
Tárgy:
Üzenet:Szeretnél egy ilyen weblapot teljesen ingyen?
Ez a weboldal a Nanoweb honlapszerkesztővel készült.
© Minden jog fenntartva.